Ποιες αλλαγές έγιναν στα σχέδια του γηπέδου;

Αλλαγές ως προς την εμφάνιση του έγιναν στο σχέδιο ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτές αφορούν τόσο το ύψος, το οποίο μειώθηκε κατά δυο μέτρα, όσο και άλλα στοιχεία των όψεων, αλλά και των δομικών στοιχείων, αναφέρει το Υπουργείο. Η αλήθεια είναι ότι κανείς (πλην των ίδιων των υπευθύνων του έργου) δεν γνωρίζει τις ακριβείς αλλαγές στα σχέδια του γηπέδου, όπως επίσης και πώς εκδόθηκε η άδεια δόμησης χωρίς να έχει υπάρξει οριστική και εγκεκριμένη μελέτη για την υπογειοποίηση των πέριξ οδών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έγινε απλοποίηση των εισόδων για αισθητικούς λόγους. Για την είσοδο στους υπόγειους χώρους, που θα γίνεται από τους υπογειοποιημένους δρόμους δεν αναφέρεται τίποτα. Το περίεργο είναι ότι για όλα αυτά δεν έχει υπάρξει και καμιά ανακοίνωση από την πλευρά της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ (την οποία είναι αλήθεια δεν βρήκαμε αναρτημένη στη σελίδα του, παρά μόνο σε Μέσα φιλικά προς την ΑΕΚ), έχει ως εξής:

Μετά από ενδελεχή τεχνικό και πολεοδομικό έλεγχο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση άδειας δόμησης για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά και την υιοθέτηση των κατευθύνσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, που καθιστούν το κτίριο πιο φιλικό περιβαλλοντικά στην ευρύτερη περιοχή.

Οι νέες μελέτες είναι βελτιωμένες τόσο σε σχέση με το ύψος του κτιρίου (χαμηλότερο κατά 2 μέτρα) όσο και σε σχέση με την ομαλότερη ένταξή του στον περιβάλλοντα χώρο και τη βελτίωση της μορφολογίας των όψεών του (τα τοξωτά ανοίγματα απλοποιούνται και μετατρέπονται σε ορθογώνια, ο κεντρικός κορμός παίρνει μεγαλύτερη κλίση προς βελτίωση της πλαστικότητας της όψης).

Επιπλέον, επιλέγεται ως υλικό επικάλυψης πλέγμα ορθογωνικής διάτρησης, που δημιουργεί διαφάνεια η οποία επιτρέπει τη διάχυση του φωτός στον περιβάλλοντα χώρο και παρέχει στους επισκέπτες του γηπέδου τη δυνατότητα θέασης προς την πόλη. Τέλος, έχει γίνει απλοποίηση των εισόδων του γηπέδου συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμισή του.

Μοιραστείτε το: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *